Kindertherapie

Vroegtijdige ondersteuning

Als ouder wil je natuurlijk helpen als je kind om wat voor reden dan ook niet lekker in zijn of haar vel zit. Maar het is soms niet eenvoudig daar verandering in te brengen. Naar een psycholoog gaan is voor veel ouders een grote stap. Toch is het vaak goed om die stap wel te zetten. In onze praktijk is er de mogelijkheid voor oudergesprekken of individuele begeleiding van je kind in combinatie met oudergesprekken.

Onze positie als onafhankelijke, maar betrokken buitenstaander maakt dat kinderen hun gevoelens en gedachten durven laten zien. Kinderen vinden het fijn om te praten over wat hen bezighoudt. Ze voelen dat we oprecht ge´nteresseerd zijn in hun verhaal. Bovendien zorgt onze deskundigheid ervoor dat we, daar waar je er als ouder zelf niet meer uitkomt, een kind kunnen begeleiden om uit die situatie te komen.

Hoe eerder je een bepaald probleem aanpakt, des te meer mogelijkheid een kind heeft om een sterk gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen: de basis voor een gelukkig leven.

Kind, ouders & school

Allemaal hetzelfde doel

Voor iedereen, en helemaal voor kinderen, is de omgeving erg belangrijk: ouders, broers/zussen, vriendjes, school, hobby’s, stad etc. Wanneer een kind door ons begeleid wordt, hechten we dan ook veel waarde aan ouderbegeleiding en (indien ouders en kind het goed vinden) contact met school. Om jullie goed op de hoogte te houden van wat we doen en welke ontwikkeling je kind doormaakt. En ook om ervoor te zorgen dat de veranderingen zich thuis en op school kunnen voortzetten.

Individuele sessies

Het verhaal en de ontwikkeling van jouw kind

Bij individuele therapie zijn we één-op-één bezig met de ontwikkeling van het kind. Samen proberen we zicht te krijgen op de problemen waar hij of zij tegenaan loopt. Dit doen we, afhankelijk van het kind, al spelenderwijs (tekenen, rollenspellen en drama) en door met elkaar te praten. Voor kinderen is het heel natuurlijk om hun gevoelens op een creatieve non-verbale manier te laten zien. En het voelt vaak veiliger dan met woorden vertellen wat er in hen omgaat.

Zo vindt bewustwording en verwerking plaats en leren ze nieuwe vaardigheden aan. Wij vinden het belangrijk dat een kind meer in zijn eigen kracht komt te staan. Je kind komt lekkerder in zijn of haar vel te zitten, waardoor hij of zij met meer vertrouwen en plezier door het leven kan gaan.

Jongerentherapie

Je eigen keuzes maken. Je eigen weg gaan.

Je kunt allerlei redenen hebben om naar een coach of psycholoog te willen gaan.

Omdat het thuis niet leuk is of niet lekker gaat op school. Omdat je merkt dat je graag zekerder in je schoenen wilt staan. Of omdat je tegen dingen aanloopt waar je last van hebt, bijvoorbeeld dat je angstig bent, je je down voelt, je veel stress hebt of dat je niet blij bent met je vrienden.

Daar helpen wij je graag bij. Door het er samen over te hebben wordt duidelijker wat je precies dwars zit en wat je eraan kunt doen. Je leert om te gaan met lastige gevoelens/ situaties en krijgt meer zelfvertrouwen. Je komt weer lekker in je vel te zitten. En durft meer jezelf te zijn en jouw ding te doen.

Nieuws

NIEUWE WORKSHOP. Puttend uit haar uitgebreide ervaringen met hooggevoelige kinderen en hun ouders heeft Sabijn Arts de Workshop: Omgaan met je hooggevoelige kind ontwikkeld.
Lees verder...

In het nieuwste boek van Carolina Bont , Hoogsensitiviteit als kracht, staat een interview met Sabijn Arts waarin zij uitgebreid vertelt over haar werkervaring met hooggevoelige kinderen.
Lees verder...

In het december nummer van J|M staat een artikel over 'werken aan rust' waarin Sabijn Arts aan het woord komt over haar werk met hooggevoelige kinderen.
Lees verder...

In de september uitgave van Margriet Kids staat een artikel over kinderen en sport waarin Sabijn Arts ouders advies geeft over de sportkeuze voor hun kind.
Lees verder...

Onderwerpen

HOOGGEVOELIGHEID. Bij hooggevoelige kinderen komen de dagelijkse indrukken nog heftiger binnen dan bij het gemiddelde kind. Lees verder...

OUDERBEGELEIDING. Je kunt allerlei redenen hebben om voor ouderbegeleiding naar een psycholoog of coach te gaan. Lees verder...

ECHTSCHEIDING. Als je gaat scheiden komt er een hoop op je af. Helemaal als je kinderen hebt. Lees verder...

GESCHEIDEN & SAMENGESTELD GEZIN. Hoe ga je ermee om als je ex de kinderen heel anders opvoedt? Of slecht over jou tegen de kinderen praat? Lees verder...